Must See Movies - Januari - Adorable Books
Films

Must See Movies – Januari

Zoals jullie misschien weten, doen Yara en ik (Tedje) mee met de Movie Challenge 2013. Het leek ons een goed idee om iedere maand een update te doen op Adorable Books. In de nieuwe rubriek Must See Movies laten wij onze favoriete films zien die wij afgelopen maand hebben gezien.
wd7Cch30877

Favoriete films van Tedje

Les Misérables – 2013

Na bijna 30 jaar is Les Misérables wereldwijd al door ruim zestig miljoen mensen bezocht. De makers van de film hebben ervoor gekozen om de acteurs de gehele film te laten zingen. Even kort het verhaal: Frankrijk, negentiende eeuw. Als rode draad volgen we het leven van ex-gevangene Jean Valjean, gespeeld door Hugh Jackman. Hij wordt, na voorwaardelijk te zijn vrijgelaten, decennia lang opgejaagd door politieagent Javert (Russell Crowe). Het leven van Valjean verandert echter wanneer hij besluit de zorg op zich te nemen van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway). Voor de gemiddelde bioscoopganger zal het zingen even wennen zijn, maar oh oh oh wat heb ik genoten van deze film. Ik zat op het spreekwoordelijke puntje van mijn stoel en ik werd diep geraakt door de prachtige beelden en de emotionele scènes. Ik heb ontzettend veel musicals gezien, dus voor mij was het niet zo erg wennen dat er de hele tijd gezongen werd. Ik zal deze film aan mensen aanraden, maar ik waarschuw alvast: niet iedereen zal de film zo goed waarderen als ik denk ik.

This Means War – 2012

Jullie konden de recensie hier al lezen, maar ik wil nog een keer zeggen hoe leuk deze film is! Een fijne romantische komedie met actie erin. Perfect om te kijken met je vriend, date, maar ook zeker met je vriendinnen!

Seven Psychopaths – 2012

Deze film gaat over scenarioschrijver Marty, die al maanden worstelt met zijn nieuwe script Seven Psychopaths. In zijn zoektocht naar inspiratie raakt hij betrokken bij de criminele ‘dognapping’ activiteiten van zijn beste vriend Billy en partner in crime Hans. Deze zaken lopen helemaal uit de hand wanneer de drie de geliefde hond van gangster Charlie ontvoeren. Een heerlijke, verrassende misdaadkomedie met een superschattig hondje in de hoofdrol. Kijk vooral even de trailer, dan krijg je een goed beeld of de film iets voor jou is of niet.

Favoriete films van Yara

Pitch Perfect
In de nieuwe muzikale komedie Pitch Perfect wordt de rebelse Beca (Anna Kendrick) gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit Lees minder
De zanggroep bestaat uit een stel meiden dat elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie. Het verhaal is niet heel boeiend, maar het is vooral een hele leuke film waarbij een hoog humorgehalte zit.

Django Unchained
Django (Oscarwinnaar Jamie Foxx) is een slaaf wiens brute geschiedenis hem in contact brengt met Dr. King Schultz (Oscarwinnaar Christoph Waltz), een Duitse premiejager. Schultz heeft net de jacht geopend op de moordlustige Brittle Brothers, een premie die hij alleen kan bemachtigen met de hulp van Django. Schultz koopt Django en belooft hem vrij te laten zodra de Brittle Brothers gevangen zijn, levend of dood.

Alles loopt volgens plan en Django is vrij, maar het duo beslist nog even samen door te gaan. Schultz gaat op zoek naar de meest gezochte crimineel van het Zuiden, terwijl Django gefocust is op één doel: het vinden en redden van Broomhilda (Kerry Washington), de vrouw die hij lang geleden aan de slavernij verloor.

Hun zoektocht brengt hen bij Calvin Candie (Oscargenomineerde Leonardo DiCaprio), de eigenaar van “Candyland”, een beruchte plantage waar slaven getraind worden door Ace Woody (Kurt Russel) om het gevecht met elkaar aan te gaan. Wanneer ze onder een valse identiteit het domein verkennen, worden ze door Stephen (Oscargenomineerde Samuel L. Jackson), de trouwe huisslaaf van Candie, nauwlettend in de gaten gehouden.

WAUW! Wat een heerlijke film, ik heb echt genoten. Het verhaal is goed, veel actie en goede acteurs. Ik vind films uit de geschiedenis altijd erg leuk (denk aan Lincoln: Vampire Hunter). Deze film is echt een must-see!

Gangster Squad

Los Angeles 1949. De gewetenloze, in Brooklyn geboren, maffiabaas Mickey Cohen (Sean Penn) heeft de stad in zijn greep. Hij zwaait de scepter over de drugs- en wapenhandel, prostitutie en de gokindustrie ten westen van Chicago. Dankzij de bescherming van niet alleen zijn eigen mensen, maar ook van corrupte politieambtenaren en politici, kan Cohen zijn rijk en macht steeds verder uitbreiden.

Alleen een geheime eenheid van de LAPD, onder leiding van brigadier John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling) durft het gevecht met Cohen aan te gaan. Gangster Squad is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de LAPD die Los Angeles probeerde terug te veroveren van de gevaarlijkste maffiabaas aller tijden.

Wat is jouw must-see movie van de maand januari?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Lindsey januari 31, 2013 at 07:46

  Django Unchained wil ik ook graag zien, maar mijn must see is Silver Linings Playbook.

 • Reply Annelieke januari 31, 2013 at 09:07

  Van Seven Psychopaths had ik nog niet gehoord, lijkt me een leuke film! Verder staan Gangster squad, Pitch Perfect en Les Miserables nog op mijn watchlist.

 • Reply Emmy januari 31, 2013 at 09:19

  Django, Gangster squad en Les Miserables staan wel op mijn ‘wil ik ooit eens zien’-lijstje. Net zoals Flight, maar ik weet niet of ie al uit is… Leek mij heel interessant en spannend.

  Maar voor mij was dé film van januari toch wel de Hobbit! 🙂

  • Reply Tedje januari 31, 2013 at 09:45

   Flight draait vanaf vandaag in de bioscopen!

   • Reply Emmy januari 31, 2013 at 09:51

    Nice 🙂 Al ga ik hem waarschijnlijk pas zien als hij op DVD verschijnt. 🙂

 • Reply Joanydvv januari 31, 2013 at 11:23

  Ik heb onlangs ook Les Mis en Pitch Perfect gezien. Ik heb dan ook een zwak voor muzikale films 🙂

 • Reply luca februari 1, 2013 at 18:34

  Pitch perfect !! Super leuke film ,
  Heb hem vorig weekend lekker met mijn zusje
  Samen op de bank

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge