Liefde voor mooie tijdschriften - Adorable Books
Magazines

Liefde voor mooie tijdschriften

Voor mijn gevoel kan ik urenlang in een winkel als Bruna rondlopen op de tijdschriftenafdeling. Starend naar alle mooie covers van magazines. Ik ben er enorm gevoelig voor. Een mooi persoon op de cover van een tijdschrift? Grote kans dat ik hem koop. Mooi vormgegeven? Hoppa, op naar de kassa. Fijn, dik papier? Ja hoor, die wordt de mijne.


Het begon eigenlijk al heel vroeg. Mijn moeder gaf mij een abonnement op de Tina. Ik heb dat tijdschrift jarenlang gelezen. Langzaamaan werd dat CosmoGirl!, en toen CosmoPolitan. Inmiddels lees ik CosmoPolitan, Grazia, Linda Meiden én Vogue. En soms een Harpers Bazaar. Hoe ik die magazines heb gekozen? Op het uiterlijk.

Laatst kwam er een speciale collectors editie uit van de Nederlandse Vogue. Doutzen Kroes kreeg drie verschillende covers inclusief 30 pagina’s vol met prachtige foto’s. Ik ben een groot fan van Doutzen, laat ik dat voorop stellen. Als een van de bladen die ik graag lees Doutzen op de cover heeft staan koop ik hem (ja, echt). Toen ik dat nieuws hoorde dat ze drie covers kreeg ging er een soort radar af in mijn hoofd. Ik moest ze alle drie hebben. Ruim €15 voor alle drie de covers? Nou en. Maar ik besefte toen ineens dat de gehele inhoud exact hetzelfde zou zijn. Een complete waste van mijn geld dus. Ik heb uiteindelijk maar een cover gekozen, de cover die je hier boven ziet.

Buiten het feit dat ik een liefde voor mooie covers heb, vind ik het leuk om mijn magazines in huis te laten zien. Niet in een mand, niet aan de muur, niet in de vorm van collages. Nee, ik heb een hele stapel naast mijn bank staan. Alsof het een soort tafeltje is. Zo gebruik ik de stapel overigens ook, meestal ligt het boek erop dat ik op dat moment lees. De stapel wordt steeds groter en groter. De enige magazines die er op mogen liggen zijn Vogue, CosmoPolitan en Linda Meiden. Selectief, niet waar? Alleen maar omdat ze zo’n mooie zijkant hebben.

Op basis van wat kies jij een tijdschrift?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Nynke-Boudien februari 24, 2015 at 09:17

  Ik ben ook gek op tijdschriften. Ik ben voor mijn gevoel mijn hele leven al lid van lidschriften. Vroeger was ik lid van Penny, Tina, Fancy, Yes, Hitkrant (niet allemaal tegelijk!) en nu ben ik lid van de Grazia en Women’s Health. Ik vind LINDA ook een prachtig tijdschrift, waar ik nog wel eens een abonnement op zou willen.
  Nynke-Boudien heeft onlangs geplaatst…Review: MaidentripMy Profile

 • Reply beautifulday4makeup februari 24, 2015 at 10:52

  Wat leuk om ze te gebruiken als tafeltje. Dat vind ik een heel goed idee
  beautifulday4makeup heeft onlangs geplaatst…Roeckl HandschoenenMy Profile

 • Reply Joanydvv februari 24, 2015 at 15:26

  Ik vind tijdschriften wel leuk, maar er zit er niet echt een tussen waarvan ik elk deel wil hebben. Ik selecteer tijdschriften vooral op de inhoud. Ik skim altijd de koppen op de kaft en als er iets tussen zit wat me aanspreekt koop ik het. Veel vaker nog lees ik tijdschriften lekker in de bibliotheek.
  Joanydvv heeft onlangs geplaatst…De Onverwachte Held van Kamer 13B – Teresa TotenMy Profile

 • Reply Esther februari 24, 2015 at 19:03

  Haha grappig, ik lees alleen tijdschriften als er leuke dingen in staan.

 • Reply Amanda februari 24, 2015 at 21:03

  Ik lees altijd de Cosmopolitan en de Viva. Cosmo heeft dan wel een mooie cover dan de Viva, maar op basis van de cover kies ik mijn tijdschriften niet. Al vind ik het wel heel leuk om in de Bruna bijvoorbeeld naar covers te kijken, sommige zijn inderdaad echt prachtig.
  Amanda heeft onlangs geplaatst…Catrice Multicolour Blush 060 Strawberry Frappucino & Essence Blush BrushMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge