Kookboek: Nootje - Pascalle Bonnier en Mathijs Kok 
Kookboeken

Kookboek: Nootje – Pascalle Bonnier en Mathijs Kok

nootje

Een ideaal cadeau om te vragen rond de feestdagen: een kookboek. Zeker een gezond kookboek doet het altijd erg goed, omdat je in het nieuwe jaar vaak het voornemen hebt om gezonder te leven. Onlangs kwam het boek Nootje binnen en ik was direct razend enthousiast. Een fijne grootte, mooie vormgeving én heerlijke recepten.

nootje2

Niet alleen ziet de voorkant er heel lekker uit, ook staan er (handig!) bladzijdes op vermeld. Zo kun je het recept heel easy terugvinden. Het boek bevat 230 bladzijdes, oftewel: heel veel lekkere recepten. De receptenindex is heel easy verdeeld in meerdere hoofdstukken Zo komen de technieken aan bod (hoe bewerk je een noot?),ontbijt, drinken, smeersels, lunch, tussendoortjes, borrelnootjes, avondmaal en nog veel meer.

Nootje7

Nootje is geschreven door Pascalle en Mathijs. Zij startten eind 2013 een Instagramprofiel genaamd Havermoutje en na een daverend succes op Instagram kwam eind januari kwam het boek Havermoutje uit.

Nootje6 Nootje5 Nootje4

De foto’s zijn prachtig en heel realistisch waardoor je direct zin krijgt om aan de slag te gaan met het maken van de recepten. Zo zie je hierboven de handige receptenindex, walnoot-pompoenbrood en choco-hazelnootpasta. De recepten zijn heel makkelijk te maken als je de juiste attributen in huis hebt.

Nootje9

Ik kan uren bladeren in dit boek. De recepten zijn niet alleen heel gezond, ook kun je deze recepten gemakkelijk maken en serveren als een bijzonder gerecht aan je gasten.

nootje10

Nootje is een must have als je op zoek bent naar een kookboek boordevol gezonde recepten. Noten zijn niet alleen onwijs lekker, maar ook gezond. Ik gebruik maar al te graag noten in de keuken. Voorheen gebruikte ik niet vaak noten (enkel in mijn brownies) maar nu ik dit boek in huis heb, heb ik standaard noten in huis. Als ik jarig ben in januari wil ik zeker de rauwe cashewnotentaart met bramen maken, die ziet er zo heerlijk uit. Het recept zal ik dan ook zeker tegen die tijd delen!

Heb jij al gehoord van het kookboek Nootje? Je kunt hem kopen bij bol.com voor €19,99.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Myrthe december 13, 2015 at 11:44

  Oh! Dat ziet er echt lekker uit! Ik heb alleen al zoveel kookboeken die ik te weinig gebruik (oeps!).
  Myrthe heeft onlangs geplaatst…Sunday Post 16 – Reading all the BooksMy Profile

 • Reply Esther december 13, 2015 at 18:47

  Wat een mooi kookboek! 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge