Final update: Reading Challenge 2013 - Adorable Books
Overig, Terugblik

Final update: Reading Challenge 2013

2013 zit er bijna op en dat betekent ook dat er een einde komt aan de Reading Challenge die wij alle vier hebben gedaan. Vandaag dus een final update: hebben we de challenges gehaald? Verder geven we ook allemaal een top 3 van de favoriete boeken die we hebben gelezen afgelopen jaar.

Danique V. (45)

Gehaald? Ja, dik! Volgend jaar gaat mijn challenge sowieso omhoog!

 1. De klauwen van het woud – Carrie Ryan
  Ik denk dat ik dit boek erg vaak heb aangeraden bij verschillende mensen dit jaar. Ook heb ik hem geloof ik meerdere keren genoemd dit jaar bij verschillende tags. Het is gewoon een geweldig boek. Ik zou dit boek zo nog een keer lezen. Nu wacht ik alleen nog op een verfilming.. 😉
 2. Vergeten – Cat Patrick
  Heerlijk even een boek erbij dat níet iedereen heeft gelezen. Ik vond dit boek goed geschreven en ik vloog echt door het boek heen. Het verhaal vond ik origineel, en het is zeker een aanrader voor elke YA lezer!
 3. Kinderen van de rode clan – Elia Barceló
  Een nieuwe serie waar ik verliefd op ben geworden. Deze serie is écht écht heel erg origineel en voor mij valt hij tussen het lijstje waar ook Harry Potter en De hongerspelen tussen staat hoort! Ik denk dat ik hiermee alles heb gezegd.

Yara (20) 

Gehaald? Nee. Was te verwachten. Ik had een heel druk jaar. Ik studeerde af en startte een HBO studie. Wennen? Ja! Maar ik heb wel genoten. Als ik eindelijk een keer rust had ging ik niet lezen maar deed ik andere dingen.

 1. Stad van Beenderen – Cassandra Clare
  Stipt op nummer één. Mijn favoriete boek van heel 2013. Ik vond dit boek geweldig! Ik had hem mee naar Cyprus en las hem in enkele dagen uit. Deel 2 heb ik ook gelezen, maar de rest nog niet. (E-reader kapot) Zo’n spannend verhaal dit, pfoeh. Mijn vriend heeft al 10 jaar niet gelezen en heeft dit boek ook gelezen op vakantie. Hij vond het helemaal geweldig. Dat zegt – voor mij – genoeg. Lezen!
 2. The Fame Game – Lauren Conrad
  Lauren Conrad is een geweldige schrijfster. Ik vond dit boek heerlijk lezen. Makkelijk, ook makkelijk mee te nemen omdat het geen dik boek is, en alsof je er zelf bij bent. Je ervaart min of meer “the Hills” weer helemaal opnieuw, maar dan net anders. Als “The Hills” fan vond ik dat een erg prettige ervaring.
 3. Beautiful Creatures – Kami Garcia & Margaret Stohl.
  Zo’n flop, die film, maar zó’n goed boek. Ik ben verliefd op dit verhaal. Ik heb deel 2 ook gelezen en kan je vertellen dat het voor mij dé nieuwe “Twilight” is betreft boeken. Hopelijk is het tweede deel van de film een stuk beter dan het eerste. Een beetje vergelijkbaar met “Stad van Beenderen”, maar dan nét wat minder goed.

Danique E. (35)

Gehaald? Neeee meh! Helaas net niet. Ik heb dit jaar 32 boeken gelezen. Precies evenveel als vorig jaar. Zal wel door de drukte komen 😉

 1. Saffierblauw/Smaragdgroen – Kerstin Gier
  Deel 2 en 3 van de Edelstenentrilogie heb ik dit jaar gelezen. Oooo, wat was dit een heerlijke serie. Ik ben dol op de creatieve, fantasierijke verhalen van Kerstin Gier. Ze schrijft echt heerlijk waardoor de dikke boeken mega vlot lezen. Ik heb heel erg genoten van deze serie en vind het jammer dat hij nu voorbij is. Gelukkig heb ik deel 1 van de nieuwe serie van Kerstin Gier al in huis: Silber. Ik kan niet wachten om er in te beginnen!
 2. Pandemonium – Lauren Oliver
  Een van mijn favoriete series is toch wel de Delirium Amoris serie van Lauren Oliver. Wauw. Deze boeken vind ik echt prachtig. Vorig jaar las ik het eerste deel en dit jaar was Pandemonium aan de beurt. Deel 3: Requim moet ik nog lezen. Maar ik wil aan de ene kant niet! Wat moet ik nou als ik deze serie uit heb? Hij is zo geweldig! Dikke aanrader voor de Young Adult fans.
 3. Firelight: Ziel van vuur en Achter de nevel – Sophie Jordan
  Ik las dit jaar de eerste twee delen van de Firelight serie. Wat een heerlijke serie is dit! Echt weer een totaal ander verhaal. Ik heb deze boeken ook echt verslonden en ben mega benieuwd naar het derde deel. Deze moet en zal ik in 2014 lezen!

Tedje (35)

Gehaald? Ja!

 1. Verkikkerd – Lisette Jonkman
  Jullie hebben in deze recensie al kunnen lezen wat ik van Verkikkerd vond. Verkikkerd was een heerlijk boek om te lezen. Lisette Jonkman schrijft lekker, met veel humor en daar hou ik van! Ik kan ook niet wachten op het derde boek van Jonkman, dat Verslingerd gaat heten.
 2. The Hunger Games serie van Suzanne Collins
  Dit jaar heb ik in een ruk de drie delen van the Hunger Games uitgelezen Eerst zag ik de eerste film en daarna vrog ik advies aan mijn mede Adorable Bookers. “Je móet de boeken lezen riepen zij in een koor”. Spijt gehad van hun advies? Nee, absoluut niet. Ik heb genoten van de boeken, al had ik ze wel wat uitgebreider verwacht. De tweede film was geweldig en ik kan niet wachten op het derde deel die in twee delen verfilmd wordt.
 3. Zwaar!- serie van Chantal van Gastel
  Ik heb een traantje gelaten toen ik figuurlijk de laatste pagina omsloeg (ik las namelijk op mijn e-reader) van Zwaar Verguld. Wat vind ik het jammer dat er geen extra deel komt in de Zwaar-serie. Ik heb dit jaar echt genoten van de boeken namelijk. Chantal van Gastel schrijft als een speer en je kunt je erg inleven in het verhaal. Helaas geen vervolg op het leven van dierenarts Isa, meubelmaker Ruben en hun lieve zwarte viervoeter.

Voor een overzicht van onze gelezen boeken, kijk dan hier!

Hebben jullie je reading challenge gehaald?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ladyNadine januari 1, 2014 at 19:40

  Leuk meiden! Ik heb de challenge met één boek te weinig niet gehaald. Toch heb ik 39 boeken mogen lezen in 2013.

 • Reply Nancy januari 2, 2014 at 19:07

  Ik heb mijn reading challenge verschillende keren aangepast.
  Ik hoopte om 100 boeken te lezen en dat doel was al bereikt in september. Dan maar verder gedaan en ik ben blij dat ik 2012 kon overtreffen met 152 boeken.
  Maar 2014 begin ik toch opnieuw met een doel van 100 boeken 🙂

  Er waren zoveel boeken die ik goed vond. Mijn top 3 bestaat uit de boeken van Lara Adrian (MIdnight Breed / Middernacht reeks) en Gini Koch (Kitty Kat) en ‘Cinder’ van Marissa Meyer.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge