De boekenkast van: recensente Yara - Adorable Books
Boekenkast, Overig

De boekenkast van: recensente Yara

Vandaag is het eindelijk zo ver: Mijn boekenkast. Het heeft even geduurd. Elke keer stelde ik het uit, slecht hè? Kijk je mee naar mijn boekenkast?

Om even te beginnen: Ik heb heel veel boeken op een boekenplank in mijn kamer staan, dit ziet er niet heel flatteus uit dus ik heb besloten om alleen mijn kast(en) te fotograferen. Daarnaast leen ik vaak boeken uit aan vrienden, dus er ontbreken een paar boeken.

Dit is wat je ziet. Ik heb twee kallax kasten, voorheen werd dit expedit genoemd. De één heeft vier vakken, de ander acht vakken. Op de kast met vier vakken zie je mijn grasparkiet staan, haar naam is Miley. Onder haar staan alle dingen voor haar. Bodemmateriaal, voer, speelgoed.

Op de kast met acht vakken zie je een tak voor Miley, voor als ze er uit is. Er staat een buddha beeld op, een aloë vera plant en een etagère met parfum van zowel mijn vriend als van mij.


Van links naar rechts… The Hunger Games, de Kronieken van de Onderwereld-serie, daarnaast wat boeken van Chantal van Gastel. Daarnaast zie je de Twilight serie, hiermee begon mijn obsessie voor YA min of meer. Ik heb deze in zowel het Engels als Nederlands (ik had geen geduld voor de Nederlandse…)
Helemaal rechts zie je onder andere Pretty Little Liars en de Delirium trilogie.


In deze rij van de kast staan twee kleine deurtjes, heel handig. Hier bewaar ik dingetjes in zoals concertkaarten waar ik nog naartoe ga en sieraden. Je ziet mijn schoolboeken staan en in het vak daarnaast staat de Divergent trilogie en nog wat andere boeken.


Ook hier weer 2 vakken met wat anders: Vier lades. Super handig. Ik bewaar hier wat kleine dingen in, zoals tangetjes voor sieraden en nagellak. Je ziet wat boeken van de Beautiful Creatures serie, Dubbelspel en er staan twee doosjes met nagellak erin. Daarnaast staan twee boeken van mijn vriend: Game of Thrones (in het Nederlands, hij heeft dyslexie en houdt niet van lezen, dit leest makkelijker weg) en twee boeken van de “De Orde Der Duisternis” serie. To be reviewed! 😉


Onderop is min of meer een beetje een rommeltje. Ik vind het wel wat hebben. Links zie je oude boeken van mij, mijn vriend en wat reisboeken. Ernaast is het één zooi: Notitieboekjes. Iemand een tip hoe ik die kan bewaren?
Daarnaast staan boeken van mijn vriend zijn studie en daarnaast staan allerlei kookboeken waar ik héél blij mee ben. Die verdienen eigenlijk wel een goed plekje, haha.

Dit was dan mijn boekenkast. Er staan nog héél veel boeken op mijn slaapkamer of achter de boeken zelf, maar ik heb echt een chronisch plaats tekort.. Heel vervelend, ik wil ze namelijk graag laten zien. Ik ben wel heel blij met mijn kast, hij is mooi, groot en staat goed in de woonkamer.


Miley wilde ook op de foto: Het lijkt wel alsof ze het door heeft wanneer ik foto’s maak. Als ik bezig ben met foto’s maken gaat ze er compleet voor zitten. Heerlijk beest.

Lijkt het jou leuk om ook je boekenkast te laten zien? Wil jij ons graag wat vertellen over jouw boekenkast en de inhoud daarvan? Misschien met wat leuke aanraders voor ons? Stuur dan een mailtje naar contact@adorablebooks.nl, met daarin duidelijke foto’s van jouw boekenkast en een kort stukje tekst erbij (ong. 300-500 woorden). Wie weet verschijnt jouw boekenkast dan binnenkort op Adorable Books!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Emmy september 21, 2014 at 09:49

  Ik had altijd gedacht dat je veeeeeeeeeel meer boeken zou hebben!

  • Reply Danique V. september 21, 2014 at 09:57

   Haha niet alle boeken zijn gefotografeerd he! Staat ook in de tekst 🙂

  • Reply Yara september 21, 2014 at 09:59

   Yup, er staat veel achter de boeken, op een plank in de slaapkamer én een vriendin heeft er ruim 30 geleend.

   • Reply Emmy september 21, 2014 at 10:01

    Dan de volgende keer alleeeee boeken. Want dat is het leuke aan een boekenkasttour (vind ik). 😛

  • Reply Ellis september 21, 2014 at 10:28

   Ja, ik dacht precies hetzelfde!

 • Reply Femke september 21, 2014 at 13:09

  Ahw, Miley is echt cute! Die van mij gaan juist weg als ik een foto wil nemen :(.

 • Reply Ilse september 21, 2014 at 13:59

  Woa, mooi ingericht zo! Helemaal niet super druk of zo. Ik heb ook zo’n Expedit kast en die gebruik ik ook als boekenkast. Bij mij ziet het er alleen een stuk drukker uit. xD

  En hé, wat gaaf! Zie ik nou dat jullie ook een boom voor Miley hebben gemaakt? =D

  • Reply Yara september 21, 2014 at 17:25

   Jaaaaa, leuk hè? Naahja, gemaakt… Bij de Vogelkelder/Avonturia gekocht. Ze hebben alle soorten en maten, zó leuk!

   Ik vond het ook moeilijk trouwens om mijn expedit kast niet druk te maken, vandaar ook die kastjes erin. Dat breekt toch de drukte door, denk ik. Haha. Merk wel dat het echt te klein is, vooral voor een bookblogger ^_^

   • Reply Ilse september 21, 2014 at 20:19

    Ghèhè, kopen kan natuurlijk ook. Super leuke boom in elk geval. =) En ja, die kastjes! Daar komt het door. Ik wilde dat eerst ook. Toch maar niet gedaan. En eigenlijk maar goed ook. Anders pasten mijn boeken sowieso niet. (Ik groei naar de 200 of zo?) En als je meer ruimte nodig hebt: gebruik ‘m ergens als afscheidingswand! Heb ik ook. Nu kan ik mooi de voor- én de achterkant van de kast gebruiken.

 • Reply Lies september 21, 2014 at 14:12

  Wat leuk om te zien! Ik ben zelf nog steeds op zoek naar de perfecte boekenkast, want het probleem is dat die bij mij niet al te groot kan zijn en er toch wel behoorlijk wat boeken in moeten passen haha.

 • Reply Annelies september 21, 2014 at 17:46

  Ziet er mooi uit!

 • Reply Esther september 21, 2014 at 22:06

  Echt super leuk om te zien! Ik vind het altijd leuk om boekenkasten van andere te zien.

 • Reply Madelon september 22, 2014 at 11:56

  Wat een leuke boekenkast zo met die kastjes en laatjes erin!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge