Cirque du Soleil in boek, op film en live te zien - Adorable Books
Samenwerking

Cirque du Soleil in boek, op film en live te zien

Dit artikel is in samenwerking met Twizzworks

De herinnering aan het circus is voor veel mensen die van een beperkt rondtrekkend gezelschap met wat dieren en een tent, waar iedereen van alles deed om het een beetje rendabel te maken. De juffrouw achter de kassa hing later aan de trapeze en de portier bleek tevens de spreekstalmeester. Er is niets mis met dat soort gezelschappen, maar een boek of een film zal er niet snel aan gewijd worden. Het Cirque du Soleil is van een andere orde en staat bijna altijd in de publiciteit, misschien niet overal tegelijk, maar altijd wel ergens.

Laten we maar met het boek beginnen, dat past ook bij deze site. Er is een uitgave naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Cirque du Soleil en dat boek is er in vijf talen: Engels, Frans, Spaans, Chinees en Japans. Helaas niet in het Nederlands, zover we weten, maar voor wie wat meer wil weten over dit circus is het vast wel de moeite waard om het boek te zien bemachtigen. Er is ook een film in omloop, niet gebaseerd op het boek, maar vooral om te laten zien wat er in de permanente shows en in de rondtrekkende edities te zien valt. De regisseur van de film is James Cameron en voor wie de filmrubriek niet dagelijks leest: dat is de grote man achter de films Titanic en Avatar, beide gelauwerd met vele Oscars. World’s Away heet de film en hij is in veel bioscopen te zien.

Maar helemaal echt is het natuurlijk als je Cirque du Soleil live kunt bekijken. We hebben daar twee tips voor. De eerste is Kooza, een live show in de fraaie Belgische badplaats Knokke, een show die Nederland helaas niet gaat aandoen. Maar omdat het in juli 2013 is kun je een bezoek aan deze badplaats mooi combineren met lekker lui doen aan het strand en cultureel genieten van één van de elf shows, die de wereld overgaan. En dat brengt ons gelijk bij de tweede tip: ga naar Las Vegas. In die stad zijn maar liefst zeven permanente shows te zien van Cirque du Soleil. En in Las Vegas wordt ook de “Little One for One Drop” gehouden, een initiatief van CdS oprichter Guy Laliberté, dat beoogt om schoon drinkwater te verzorgen op de vele plaatsen in de wereld waar dat helaas niet vanzelfsprekend is. De actie heeft alles van doen met poker en is tegelijkertijd met de World Series of Poker, het grootste pokerevent ter wereld. In 2012 was er One Drop, dat alleen openstond voor mensen, die een miljoen euro wilde inleggen, maar het werd een groot succes. De 2013 editie kent een inleg van $ 1.111,- en dat is iets beter te doen, al moet je het wel hebben natuurlijk, hooggeëerd publiek!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lies april 27, 2013 at 22:04

  Ik ben opgegroeid met het kerstcircus van Carré, is ook heel anders dan die tentjes, elk jaar anders, maar elk jaar weer prachtig!

 • Reply Mieke Schepens april 27, 2013 at 22:33

  Cirque du Soleil heb ik nooit live gezien, wel op TV en heb dan iedere keer weer genoten. Prachtig !

 • Reply Joanydvv april 29, 2013 at 16:30

  Ik heb nog nooit een voorstelling van Circe de Soleil gezien behalve op televisie.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge