Boekenverkoop bibliotheek Haarlem - Adorable Books
Overig

Boekenverkoop bibliotheek Haarlem

20131212_110135
Afgelopen week was er een boekenverkoop bij de bibliotheek in Haarlem, in het centrum. Ik was nog nooit bij een boekenverkoop geweest van een bibliotheek, dus was heel erg benieuwd toen ik het bericht las op de website! Afgelopen donderdag, 12 december, ging ik naar het centrum om eens een kijkje te nemen bij de verkoop.

Rustig.
Het was nog erg rustig in de zaal toen ik daar aankwam. Logisch, ik was er ook best vroeg. Veel mensen moeten natuurlijk werken op donderdag en ik gok dat de meeste ook zouden wachten met de boeken kopen tot zaterdag. De boeken waren namelijk op donderdag 3 euro per stuk, vrijdag 2 euro en zaterdag maar 1 euro!
Ook was de zaal niet erg groot, dus de paar mensen die daar rondliepen, zorgden ervoor dat het toch iets voller eruit zag. De boeken lagen op tafels uitgestald met de rug naar boven, zodat je alle titels goed kon lezen.

20131212_104605
Wat voor boeken?
De bibliotheek had de boeken netjes gesorteerd. Romans lagen bij elkaar, informatie boeken ook en kinderboeken ook. Erg handig, nu wist ik meteen naar welke tafel ik moest lopen.
Bibliotheek boeken hebben natuurlijk allemaal een klein etiketje op de rug staan, waarop staat wat voor genre het boek is. Erg handig! Als ik de titel niet kende, of de schrijver niet, wist ik wel meteen of het boek iets voor mij was door dat tekentje.
En de boeken die daar lagen, wow ik verbaasde mij er nogal over! Ontzettend veel boeken van de serie True Blood lagen daar, en een aantal boeken van de Game of thrones. Nu moet ik zeggen dat die laatste er ook wat slechter uitzagen. Je zag duidelijk dat de boeken ooit nat zijn geworden door de bobbelige bladzijdes. Maar goed, drie euro of 20 euro.. Als je er niet zo veel waarde aan hecht, waarom niet?

20131212_105453
Aanrader!
Ik vind een boekenverkoop van de bibliotheek zeker een goed idee. De bibliotheek haalt er geld mee op en je maakt bezoekers weer blij. Veel boeken zagen er nog prachtig uit! Daarnaast is het erg makkelijk betalen. Gewoon je pin gebruiken en je krijgt de boeken mee, handig!
Misschien kon de bibliotheek nog iets meer reclame voor zichzelf maken, maar ik snap dat hun budget dat niet toelaat. Ik moet al blij zijn dat mijn bibliotheek er nog zit geloof ik!

Ik zou zeker een keer jouw eigen bibliotheek in de gaten houden of zij ook zoiets organiseren. Wie weet zit er net dat ene boek tussen!

Ben jij wel eens naar een boekverkoop geweest van jouw bibliotheek?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Inge december 17, 2013 at 10:44

  Ik ben nog nooit naar zoiets geweest, ik dacht eigenlijk dat een bibliotheek alleen maar groter werd…

 • Reply Emmy december 17, 2013 at 11:21

  Ik heb tot nu toe 2 boekverkopen meegemaakt bij mijn bieb (ik ben pas een jaar lid) en alleen de eerste keer heb ik iets gekocht. Degene die nu bezig is, valt me een beetje tegen. Wel is de prijs leuk, 1 euro per boek!

 • Reply Zwartraafje december 17, 2013 at 11:31

  Leuk hé zo’n boekenverkoop. Natuurlijk koop ik af en toe nieuwe boeken, maar ik moet eerlijk toegeven dat een groot deel van mijn boekenkasten afkomstig is van bibliotheekverkopen, garageverkopen, rommelmarkten en de kringloopwinkel. Ondertussen heb ik zo’n 4-tal verkopen van bibliotheken bezocht, maar daar was het aanbod nog nooit zo interessant als bij jou. Erg oude boeken, vooral veel klassiekers en al helemaal geen leuke fantasy-boeken. Ik kijk al uit naar je post met je nieuwe aanwinsten. :)

 • Reply Nicole december 17, 2013 at 12:24

  helaas stoor ik me altijd zo aan die stickers die op de rug zitten van bibliotheek boeken.. als ze dan in mijn boekenkast staan heb ik constant het idee dat ik vergeten ben om het boek terug te brengen..
  ik koop zelf dan liever boeken bij bijv. het leger des heils of andere tweedehands winkeltjes.. (of gewoon nieuw, maar dar ging het nu niet om..)

 • Reply mass december 17, 2013 at 21:13

  bij mij is het altijd boekuitverkoop. toen dat net begon heb ik echt 5 mooie boeken voor 1 euro per stuk gekocht. Maar de laatste weken stonden er alleen maar ”word voor dummies”
  en andere computergerelateerde boeken. en ik ben nou niet bepaald geintereseerd in een spoedcursus windows 6…. XD

  ach ja wie weet over een tijdje weer. :P
  verder koop ik altijd op boekenmarkten :) meestal voor 2 of 3 euro per stuk :D

 • Reply Kelly december 17, 2013 at 21:32

  Oh dit is echt wat voor mij. Ik ben dol op het lezen, en wat is er nou beter dan een goed boek voor maar een paar euro?

 • Reply Daniëlle december 17, 2013 at 23:26

  Wow, super tof haha! Mijn bibliotheek heeft standaard achterin een rek staan met boeken die je voor €0,50 kan kopen, maar eerlijk gezegd kijk ik daar nooit tussen… Misschien maar eens doen!

 • Reply Annelies@Boekboetiek december 18, 2013 at 21:06

  Ze zijn er allemaal nog in goede staat uit. Dat is bij ons wel anders als de bib een verkoop doet.

 • Reply Lotte december 19, 2013 at 23:24

  Toevallig hield mijn bibliotheek afgelopen week ook een boekemverkoop, maar ik vond het allemaal nogal tegenvallen. Allemaal onbekende boeken, en veel waren best erg beschadigd, dus ik heb helaas niets gekocht.

 • Reply Maaike december 25, 2013 at 12:09

  De bibliotheek bij mij houdt ook een paar keer per jaar boekverkopen. Ik heb nooit een boek gekocht. Maar ze verkopen er ook stapeltjes tijdschriften, een hele jaargang die van afgelopen jaar is. Die kun je voor 2,50 kopen. Erg leuk!

 • Reply Dennis december 9, 2014 at 18:43

  A.s. 11, 12 & 13 December weer een nieuwe boekverkoop!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge