Boeken uit Yara's jeugd - Adorable Books
Boeken

Boeken uit Yara’s jeugd

hoeoverleefik2

Als kind las ik onwijs veel boeken. Mijn moeder had een bibliotheekabonnement afgesloten voor me en daardoor las ik binnen een mum van tijd 5 boeken per keer uit. Het begon al heel vroeg: mijn moeder las me altijd voor uit boeken (die hebben we nog steeds!) en ik denk dat daar mijn liefde voor boeken is ontstaan. Natuurlijk had ik als kind zo mijn favorieten, die laat ik jullie vandaag zien.


carryslee

Allereerst las ik de boeken van Carry Slee héél veel. Zo is er een boek, Radeloos, waar mijn naam in voorkomt. Mijn moeder vond dat zo leuk dat ze het boek cadeau gaf aan me. Daarnaast heb ik nog een aantal boeken van haar in mijn bezit, die zie je hier boven. Ik wou dat ik er meer had, helaas! Ik heb vrijwel alle Carry Slee boeken gelezen. Heerlijk vond ik ze!

opzoeknaardolfijnen

Daarnaast zie je de Op zoek naar dolfijnen serie van Lucy Daniels. Heel grappig verhaal: ik ‘recenseerde’ deze boeken vroeger. Ik had een walkman waar ik ook op kon inspreken, en dan vertelde ik altijd wat ik van dat boek vond. Jammer genoeg heb ik die tapes niet meer, ik wou dat ik ze kon terugluisteren. Ik kan het me nog heel goed herinneren. Deze boeken heb ik echt zó vaak gelezen, ik was gek op dolfijnen. Ik moest ook even opzoeken wat de volgorde was van deze boeken, zo lang is het geleden dat ik ze heb gelezen.

hoeoverleefik

Last but not least: de boeken van de Hoe overleef ik… serie van Francine Oomen. Ik heb die boeken nooit in mijn bezit gehad, enkel geleend bij de bibliotheek, en besloot ze onlangs te kopen. Op marktplaats kocht ik er 9 voor 15 euro! Bizar, toch? Er ontbreken er nog een aantal, maar die ga ik zeker nog aanschaffen. Toch een jeugdsentiment, en elke keer als ik er naar kijk dan denk ik weer er aan hoe leuk ik het lezen van deze serie vond.

Welke boeken heb jij als kind veel gelezen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Hetboekenik december 18, 2015 at 07:16

  Leuk om te zien wat je vroeger las en dat je toen al recenseerde ;)
  Hetboekenik heeft onlangs geplaatst…Color World Jewelish Shadow Stick in 09My Profile

 • Reply Ellis december 18, 2015 at 08:57

  Carry Slee “spaarde” ik ook echt. Tot groot verdriet van mijn moedertje, die het maar prutboeken vond ;)
  Ellis heeft onlangs geplaatst…Boy NobodyMy Profile

 • Reply Naomi december 18, 2015 at 10:11

  Ik was ook gek op Carry Slee en de hoe overleef ik serie staat nog in mijn kast!

  x
  Naomi heeft onlangs geplaatst…Chocolate chip cookies gevuld met NutellaMy Profile

 • Reply Daniëlle december 18, 2015 at 10:52

  Alle boeken die jij hier omschrijft las ik ook heel graag! Vooral Hoe overleef ik… en Op zoek naar dolfijnen. Ook las ik graag boeken van Jacques Vriens (echt mijn favo kinderboekenschrijver) en boeken van Balletclub de Zwaantjes.
  Daniëlle heeft onlangs geplaatst…10x Waarom lezen in december geweldig isMy Profile

 • Reply Madelon december 18, 2015 at 11:26

  Francine Oomen las ik ook altijd!
  Madelon heeft onlangs geplaatst…Get To Know Me TagMy Profile

 • Reply Melissa december 18, 2015 at 11:36

  Ik las ook erg veel boeken van Carry Slee!

 • Reply Anneke december 18, 2015 at 12:20

  Ik las als kind ook heel veel en nu nog.
  Mijn favoriete boeken waren toch wel de serie van de Olijke Tweeling en Wipneus & Pim en Dik Trom.
  Anneke heeft onlangs geplaatst…Is het al bijna Kerst? tagMy Profile

 • Reply Maaike december 18, 2015 at 13:32

  Ja, Hoe Overleef Ik was geweldig! Ik had zelfs een abonnement op dat tijdschrift en zo. De boeken van Carry Slee heb ik ook (bijna) allemaal gelezen, maar als ik die nu weer teruglees, vind ik ze helemaal niet zo goed… Ik was zelfs verslááfd aan de Olijke Tweeling, en natuurlijk de Floortje-boeken en zo. :)
  Maaike heeft onlangs geplaatst…DIY: 3x de kerstboom versieren met pompomsMy Profile

 • Reply Nina december 18, 2015 at 14:37

  Jeugdsentiment😊 zelfs was ik echt helemaal gek van de Geronimo Stilton boeken, heb er nogsteeds zo veel en moet ze echt weer eens gaan herlezen!

 • Reply Anouk december 18, 2015 at 17:16

  Ik las ook de boeken van Carry Slee en Francine Oomen. Heerlijke boeken! <3
  Anouk heeft onlangs geplaatst…Tag: Get to know meMy Profile

 • Reply Vivian december 20, 2015 at 17:16

  Ohhh herkenbaar! De boeken van Carry Slee verslond ik ook, en naast Op zoek naar dolfijnen was ik ook gek van de Heartland-serie. Francine Oomen las ik ook graag, maar dan de Lena Lijstje-boeken.
  Vivian heeft onlangs geplaatst…Dik of dun, snel of langzaam?My Profile

 • Reply Esther december 21, 2015 at 14:54

  OMG. jij las precies dezelfde boeken als mij. xD Ik las ook nog de serie Heartland en de boeken van Lizzie mc Guire.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge