Apps op je telefoon #1 - Adorable Books
Apps op je telefoon

Apps op je telefoon #1

 

Een nieuwe categorie op Adorable Books! Met dit artikel behandelen we steeds een App voor op je smartphone. Dit heeft natuurlijk telkens te maken met boeken, series en films! In dit artikel laat ik jullie de App Aldiko zien. Deze app heb ik uitgeprobeerd op een Android telefoon. Het is een handige app om boeken te lezen op je telefoon! Ik heb een aantal screenshots gemaakt om een duidelijk beeld te geven.

Screenshot_2013-10-10-09-36-14

Dit zie je als je de app opent op je telefoon, het komt maar heel kort in beeld. Daarna kom je terecht bij je Library!

Screenshot_2013-10-10-09-34-18

De library! Hier heb je een overzicht van alle boeken die erin staan. Het moet een boekenkast voorstellen, steeds 3 boeken op elk plankje. Als je naar beneden scrolt zie je de rest van je boeken. Je hoeft alleen maar op het boek te klikken om hem meteen te lezen! Wil je de boeken sorteren? Dan moet je even rechts bovenin klikken op het plaatje met het pijltje. Dan kan je kiezen hoe jij je boeken gesorteerd wil hebben.

Screenshot_2013-10-10-09-34-04

Dan scrollen we naar links en krijg je dit beeld te zien. Hier kan je zien welk boek jij als laatste hebt geopend. Vaak is dit het boek dat je leest. Heel handig, je kan zien wanneer je hem voor het laatst hebt geopend en wanneer je het boek hebt toegevoegd aan je boekenkast. Ook kan je zien op welke bladzijde je bent.

 

Screenshot_2013-10-10-09-34-50

Dan klikken we op het tekentje links bovenin “Books”. Je krijgt dan dit lijstje te zien. Klik je op books, dan ga je gewoon weer terug naar je pagina. Als je op auteurs klikt kan je alle boeken zien van elke auteur. Er staat ook bij hoeveel boeken je van elke auteur in je boekenkast hebt staan. Daaronder staat tags. Een boek kan getagd zijn met bijvoorbeeld “chicklit”. Zo kan je de boeken dus terugvinden. Persoonlijk vind ik dit niet erg boeiend, want veel boeken hebben geen tags, of onzinnige tags.
Collections is echter heel erg leuk! Je kan hier zelf verschillende collecties aanmaken. Zoals “mijn favorieten”. Maar je kan hier natuurlijk ook je series mooi ordenen!
Bij de store kan je boeken kopen, dit doe ik zelf echter niet.
En als laatste bij files kan je je boeken toevoegen. Je moet de boeken wel in je telefoon hebben staan. Ik importeer de boeken vaak vanuit dropbox! Dit doe alleen niet via files, maar gewoon via dropbox zelf. Als ik op een boek klik, zorgt aldiko er automatisch voor dat hij vanuit dropbox wordt geïmporteerd in Aldiko.

 

En als laatste het lezen, natuurlijk erg belangrijk! Ik heb zelf een redelijk grote telefoon (Samsung S4), waardoor het lezen erg goed te doen is. Met een kleine telefoon is het lezen overigens ook heel erg goed te doen. Je kan tijdens het lezen de grootte van je letters aanpassen waardoor het altijd leesbaar is.

 

Voordeel:
– Het is een gratis app
– Veel mogelijkheden
– Goed leesbaar
– Slurpt niet enorm veel batterij
– Onthoud waar je bent gebleven
– Veel opties tijdens het lezen

Nadeel:
– Hij onthoudt het maar bij één apparaat. Wil je hetzelfde boek lezen op je telefoon en tablet? Dan moet je steeds even scrollen naar de bladzijde als je van apparaat wisselt

Zoals je kan zien zijn er overduidelijk véél meer voordelen dan nadelen. Ik ben ontzettend tevreden over deze app en gebruik hem ook al een hele lange tijd. Ideaal voor als ik in de trein zit en geen plek meer had voor een boek in mijn tas. Overigens gebruik ik deze app ook op mijn tablet (Samsung tab2 10.1), ook daar hij is prima op te doen.
Lijkt deze app je iets? Of was je al bekend met deze app?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anneke oktober 11, 2013 at 10:03

  Ik vind lezen op mijn telefoon echt niet fijn, maar gelukkig heb ik een e-reader!

 • Reply Mieke Schepens oktober 11, 2013 at 11:46

  Ik lees op een e-reader als ik geen papieren uitgave heb !

 • Reply Wendy oktober 11, 2013 at 12:18

  Ik lees ook op m’n e-reader, maar als ik die niet bij mij heb, gebruik ik ook Aldiko op mijn telefoon 🙂

 • Reply Joanydvv oktober 11, 2013 at 12:20

  Ik gebruik mijn telefoon eigenlijk alleen om boeken uit de vakantiebieb te lezen als deze online is.

 • Reply Dieuwke oktober 11, 2013 at 14:22

  die heb ik ook, gebruik m alleen eigenlijk bijna nooit. Alleen bij ‘nood’

 • Reply Annelies@Boekboetiek oktober 11, 2013 at 20:30

  Mijn telefoon is echt te klein om boeken te lezen. Ik neem dan liever m’n e-reader mee?

 • Reply Swaen oktober 12, 2013 at 20:57

  Ik had deze app eerst maar helaas had ik te weinig geheugen…

 • Reply Mel@thedailyprophecy oktober 13, 2013 at 00:08

  Ik gebruikte deze app op mijn oude e-reader en daar werkte hij prima op, maar ik lees niet zo graag op mijn mobiel en het is nogal onhandig dat hij niet koppelt met andere apparaten.

 • Reply helene december 11, 2013 at 04:24

  Waar kun je de nederlandse boeken vinden?

  • Reply Danique V. december 11, 2013 at 22:17

   Er staan zelf geen boeken op, je kan ze zelf toevoegen als jij in bezit bent van ebooks 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge