9 dingen die het vriendje van een boekenblogger écht herkent - Adorable Books
Lijstjes, Overig

9 dingen die het vriendje van een boekenblogger écht herkent

9 dingen die het vriendje van een boekenblogger écht herkent

Danique E. schreef laatst zo’n leuk artikel op haar eigen blog: 9 dingen die een vriend van een (beauty)blogger herkent. We waren allemaal zó enthousiast dat we het leuk vonden om hier een artikel over te schrijven maar dan in de stijl van een boekenblogger. Yara’s vriend was dit keer aan de beurt en kon binnen een paar minuten zo 9 dingen opnoemen. Lees het artikel natuurlijk met een dikke vette knipoog.

1. “Ik ga zo nog wel even lezen in bed na de film, schat”, en dat soort taferelen. Of “YES! Pauze tijdens de film op televisie, nu kan ik nog even vier bladzijdes lezen.”

2. Je vriend stalken met de vraag “is er al een boek binnen???” Nee. “Kun je nog even de brievenbus checken?”, al gedaan…. En als het boek dan eenmaal binnen is: “Wil je een foto maken?”, om die foto vervolgens op Instagram te plaatsen. “Moet het delen met de wereld.”

3. Doelgericht shoppen voor je vriend omdat hij een blouse en nieuwe schoenen nodig heeft (en dus maar maximaal drie winkels in gaan), maar wel elke boekhandel instappen die je tegenkomt. Maakt niet uit dat je Paagman al drie keer hebt bezocht deze week. Misschien is er wel een nieuw boek binnen!

4. Je vriend die zich rot schrikt en denkt dat er iemand dood is (zo hard zit je te huilen!), omdat jij thuis keihard aan het huilen bent om een goed boek of een vreselijk einde.

5. Overal waar je vriend komt ligt een boek. Op de bank, op het dressoir, op het nachtkastje, op de eettafel. En als ‘ie het op wil ruimen ben je je boek kwijt en word jij boos op hem.

6. Er is nergens meer plek voor je vriend zijn spullen. Elk kastje staat vol met boeken. “Leg jij je spullen maar ergens anders, schat”

7. Je vriend hoort ook veertig keer per week: “Ah, dit boek zou écht iets voor jou zijn” (zoals Kronieken van de onderwereld, Divergent-serie of De labyrintrenner)

8. Boeken voortrekken op écht alles. Je hebt nog eigenlijk drie dossiers die af moeten voor school en je tentamen ligt op de loer, maar je boek moet je écht aflezen. Of dit nog 200 pagina’s zijn of niet. Hij gaat uit. Ondertussen zit jij je rot te stressen tegen je vriend omdat je je deadlines niet gaat halen.

9. Samen in het openbaar vervoer gezellig? Met een boekenblogger niet. Altijd een boek bij je, waar je ook heen gaat, zodat je áltijd kunt lezen. Dat recensie-exemplaar van Cassandra Clare moet namelijk uit, er staat een dikke vette deadline op! (en als er mensen in de trein zitten te praten dan ben je helemaal geïrriteerd, maar de stiltecoupé is voor ‘ongezellige mensen’)

In het lijstje hierboven staan een hoop dingen in waarin je je vást wel kunt herkennen, of je nou een boekenblogger bent of niet. Welke van de punten is voor jou van toepassing? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Eamee juli 13, 2015 at 09:16

  Haha sommige zijn echt super herkenbaar!

 • Reply Myrthe juli 13, 2015 at 09:24

  Haha, supergrappig! Ik denk inderdaad dat mijn vriend de meeste ook wel zou herkennen.
  Myrthe heeft onlangs geplaatst…Confessions of a book blogger #1 – I eat while readingMy Profile

 • Reply Emmy juli 13, 2015 at 09:38

  Haha herkenbaar! Ik heb mijn vriend ook al aardig gek gemaakt met alle pakjes die binnenkomen en boeken door het hele huis. Maar he, dankzij mij heeft hij wel weer wat toffe boeken mogen ontdekken, dus TROTS. In het OV leest hij gelukkig ook.. Maar hij kan ook nog eens in de bus lezen, terwijl ik dan groen aanloop. Beetje jammer. Dan is het even omgekeerde wereld.
  Emmy heeft onlangs geplaatst…Vraag me vanallesMy Profile

 • Reply Monica juli 13, 2015 at 10:16

  Hahaha! Leuk artikel! Zo herkenbaar. Eens zien welke mijn vriend eruit pikt :p

 • Reply Madelon juli 13, 2015 at 11:05

  Hahaha, ze klinken allemaal echt super logisch. Leuk gemaakt!
  Madelon heeft onlangs geplaatst…Geek Girl – Holly SmaleMy Profile

 • Reply Simone juli 13, 2015 at 11:39

  Geweldig artikel dit. Heel leuk geschreven. Ik vind lijstjes altijd leuk om te schrijven en lezen. En vaak is het zo lekker herkenbaar!
  Simone heeft onlangs geplaatst…Sim’s Cup Of Tea in een nieuw jasjeMy Profile

 • Reply Dieuwke juli 13, 2015 at 12:37

  Hahaha zoo herkenbaar! Vooral wat de post betreft. Hij durft tegenwoordig niet eens meer te vragen wat er in het pakketje zat. Gelukkig is ie stiekem ook wel trots.
  Dieuwke heeft onlangs geplaatst…SSS | Super 6 genre boeken (fantasy)My Profile

 • Reply beautifulday4makeup juli 13, 2015 at 18:21

  Supetleuk zeg
  beautifulday4makeup heeft onlangs geplaatst…Maak kennis met mijn beautygeheim – Kneipp Mijn beautygeheim HuidolieMy Profile

 • Reply Jolien juli 14, 2015 at 16:34

  Hahaha echt geweldig, en heel herkenbaar!
  Jolien heeft onlangs geplaatst…Drie films die ik onlangs keek #5My Profile

 • Reply Esther juli 14, 2015 at 16:42

  Haha, leuk lijstje!

 • Reply Nikki juli 16, 2015 at 19:39

  Hahaha leuk artikel!
  Nikki heeft onlangs geplaatst…TBR #OHMYBOOKATHONMy Profile

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale juli 17, 2015 at 11:09

  Hahaha, ik heb dan geen vriendje, maar deze dingen lijken me inderdaad heel herkenbaar voor meiden die dat wel hebben!
  Rowan I My Pink Fairytale heeft onlangs geplaatst…Workout MusicMy Profile

 • Reply Noa juli 21, 2015 at 17:58

  Gnagna… Maar dat heeft hij dan weer met games.

 • Reply Tess juli 22, 2016 at 09:41

  I agree. I will say, steady camera and I appreciated the music overlay (sometimes better than fake gagging and &##os6;2mg&88217;1) but I couldn’t see against the tissue.Thanks Poppintime for finding it though!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge