7 redenen waarom Danique E. het mist om naar de bibliotheek te gaan - Adorable Books
Boeken, Lijstjes

7 redenen waarom Danique E. het mist om naar de bibliotheek te gaan


De bibliotheek is één van de fijnste plekken ter wereld. Toch kom ik er de laatste tijd veel minder dan vroeger. En met vroeger bedoel ik tussen mijn 1e en 16e. Nu, zes jaar later, kom ik er eigenlijk nooit meer. Ik heb ook sinds kort geen abonnement meer op de bieb na 20 jaar lid te zijn geweest. Waarom? Eerlijk is eerlijk, ik kwam er dus nooit meer, dus ik betaalde eigenlijk voor niets. De meeste boeken kocht of kreeg ik voor mijn blog, waardoor de bieb overbodig werd. Maar ik mis de bieb wel. Om de volgende redenen.

 1. Je kunt zo lekker tussen de boeken snuffelen

  Niets fijner dan uren tussen de boeken snuffelen. Gewoon kijken wat je tegenkomt. En als je dan een boek vindt die je al heel lang wil lezen, dan is dat éxtra genieten!

 2. Je bevindt je tussen allemaal boekenliefhebbers

  Er is geen enkele plek waar je zoveel mensen tegelijk tegenkomt die dezelfde liefde delen als jij: de liefde voor boeken. Het is dan ook helemaal niet gek om iemand aan te spreken die een boek in zijn of haar handen heeft wat jij hebt gelezen. Snel even jouw mening met diegene delen!

 3. Je kunt alle boeken die je wil lezen!

  En het kost je bijna niets! Veel goedkoper dan alle boeken die je wil lezen te kopen. Daarnaast, als je een boek wat minder leuk vindt, dan heb je er in ieder geval niet teveel geld aan uitgegeven.

 4. Het was echt een uitstapje

  Ik plande er altijd ruim de tijd voor in om naar de bieb te gaan. Van tevoren maakte ik lijsten met boeken die ik wilde lezen (dit was voor de tijd dat Goodreads bestond). Mijn moeder en ik gingen vaak gezellig samen!

 5. Je ontdekt (onbekende) boeken

  Wanneer je tussen alle rekken vol met boeken loopt, kan het nog weleens zo zijn dat je een boek tegenkomt die je gewoon nog niet kent. Dan kan het nog weleens voorkomen dat je zo een pareltje tegenkomt, die je echt niet had willen missen!

 6. Het is er lekker rustig

  Zodat je in alle stilte kan genieten van een fijn boek. Of een lekker kopje koffie met een tosti (want dat was ook lekker in de bibliotheek).

 7. Er worden leuke evenementen georganiseerd

  Alle bibliotheken in Nederland organiseren regelmatig leuke evenementen. Zo ook bij die van mij in de buurt. En boekenevenementen zijn nou eenmaal de leukste!

Ga jij nog weleens naar de bieb?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Elsbeth mei 9, 2017 at 10:10

  Als je een baby krijgt, krijg je (hier in Utrecht in ieder geval) vanzelf een uitnodiging in de bus om langs te komen en hem (gratis!) lid te maken. Dan krijg je er ook zo’n koffertje met boekjes bij. Wij moeten dat nog doen, maar het staat op de planning. Ik denk dat ik er dan zelf ook veel meer ga komen weer. (Echt vet goede reden om een baby te nemen!!)

 • Reply chantal mei 9, 2017 at 16:43

  Ik ga nog elke week naar de bieb! Bespaart heel veel geld, dat is voor mij de reden. Tegenwoordig reserveer ik alle (nieuwe) boeken, maar vroeger kon ik ook rustig een uur doorbrengen tussen de boeken

 • Reply Anna mei 11, 2017 at 12:09

  Ik ga steeds minder naar de bieb. Dat is wel jammer, zeker nu ik al deze redenen lees haha.

 • Reply Louise juni 10, 2017 at 17:00

  Ik ga sinds kort weer naar de bieb maar de bieb bij ons is niet echt gezellig vind ik. Is nog niet zolang geleden verbouwd maar het mist gezelligheid. Geen leuk leeshoekjes voor jonge kinderen en jongeren. Geen koffiehoekje waar je koffie kan drinken of broodje eten. Het is allemaal heel strak geworden met heel veel open ruimtes tussen de boekenrekken.

 • Reply Nikita juni 10, 2017 at 21:14

  Ik kan met sparen en geduld veel boeken prima zelf kopen. Maar ik zou de bib missen. Het is mijn therapie, zo noem ik het soms. Deze redenen zijn enorm herkenbaar!

 • Reply Louise Timmer april 10, 2018 at 13:50

  Ik ga sinds de geboorte van mijn zoons (8 jaar geleden) weer naar de bieb. Alhoewel onze bieb helaas niet zo gezellig is. Nu we sinds kort ook mogen lenen in andere bibilotheken gaan we vaker naar een andere bieb in een andere gemeente. Geweldige bieb hebben ze daar.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge